Antiena ir vynas – tobulas duetas kiekvienam skoniui

2025-03-16 Blogas

Antiena ir vynas - tobulas duetas kiekvienam skoniui

Antiena – tai ne tik gardus, bet ir daugialypis patiekalas, kurio skonis gali būti tobulai paryškintas tinkamai parinktu vynu. Pateiksime išsamią analizę, kaip derinti konkrečius vynus su antienos patiekalais, atsižvelgiant į jų savybes ir kainas.

Raudonieji vynai – klasikinis, bet varijuojantis pasirinkimas

  • Vinya Escude Cabernet Sauvignon (14.99 €): https://vynopolis.lt/produktas/vinya-escude-cabernet-sauvignon-raudonas-vynas/
    • Šis Ispaniškas „Cabernet Sauvignon” vynas iš Katalonijos, DO Penedes regiono, 12 mėnesių brandintas amerikietiško ir prancūziško ąžuolo statinėse, suteikia vynui intensyvią tamsią spalvą su rudais atspalviais.
    • Jo sodrūs medienos ir „Cabernet Sauvignon” vynuogių aromatai, kartu su intensyvia puokšte ir gerai struktūruotais taninais, puikiai dera su kepta antiena, suteikdami jai dar daugiau sodrumo.
    • Rekomenduojama patiekti 16-18°C temperatūros, kad atsiskleistų visos vyno savybės.
    • Puikiai tinka prie: keptos antienos, kitų tamsios mėsos patiekalų, kaip stručio.
  • Domaine Curot Sancerre (25.99 €): https://vynopolis.lt/produktas/domaine-curot-raudonas-sausas-vynas/
    • Šis Prancūziškas „Pinot Noir” vynas iš Luaros slėnio regiono yra lengvesnis ir elegantiškesnis, tačiau jo kaina yra didesnė.
    • Jo raudonųjų uogų ir žemės natos puikiai tinka prie antienos krūtinėlės salotų ar kitų lengvesnių patiekalų, taip pat gerai derės prie riebios žuvies keptos ant grotelių, ar kiaulienos pjausnio.
    • Rekomenduojama patiekti 16-18°C temperatūros.
  • NOVAS GRAN RESERVA SYRAH/MOURVEDRE (12.99 €): https://vynopolis.lt/produktas/novas-gran-reserva-syrah-mourvedre-raudonas-sausas-vynas/
    • Šis Čilietiškas „Syrah” ir „Mourvedre” vynuogių mišinys, 70% 12 mėnesių brandintas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse.
    • Jo sodrūs juodųjų vaisių ir prieskonių aromatai puikiai dera su riebia antienos mėsa, bei žvėrienos ir paukštienos tokios kaip elniena.
    • Taip pat derės prie lėtai keptų kiaulienos šonkaulių, avies kojos su prieskoniais.
    • Rekomenduojama patiekti 16-18°C temperatūros.

Baltieji vynai – gaivumo ir subtilumo akcentai

  • Claude Ferder Pinot Gris Grande Reserve (10.99 €): https://vynopolis.lt/produktas/claude-ferder-pinot-gris-grande-reserve-baltas-sausas-vynas/
    • Šis Elzaso „Pinot Gris” vynas pasižymi gaiviu vaisių ir gėlių aromatu, bei yra palyginus nebrangus.
    • Jo lengva rūgštis puikiai subalansuoja riebią antienos tekstūrą, ypač tinka prie rūkytos antienos ar antienos su aštriu padažu.
    • Puikiai tiks prie rūkytos lašišos ir upėtakio šaltų užkandžių, bei žuvies su aštriu padažu, elnienos, vištienos ir antienos.
    • Rekomenduojama patiekti 8-10°C temperatūros.

Atsižvelgiant į kainų spektrą, „Vinya Escude Cabernet Sauvignon” ir „NOVAS GRAN RESERVA SYRAH/MOURVEDRE” yra puikūs pasirinkimai tiems, kurie ieško kokybiško vyno už prieinamą kainą. „Domaine Curot Sancerre” yra brangesnis variantas, skirtas ypatingoms progoms ir gurmanams, vertinantiems „Pinot Noir” eleganciją. „Claude Ferder Pinot Gris Grande Reserve” yra ekonomiškas ir universalus pasirinkimas, tinkantis įvairiems patiekalams su antiena.

preloader