Capricho de Cabra sūris

2025-04-29 Blogas

„Capricho de Cabra“ yra ryškus, saldus ožkos sūris, gaminamas Ispanijoje iš Mursijos ožkų pieno. Mursijos ožkos (isp. Murciana) yra kilusios iš pietryčių Ispanijos, Murcijos regiono. Šios ožkos yra ypatingos dėl kelių priežasčių. Visų pirma, jos yra puikiai prisitaikiusios prie karšto ir sauso Viduržemio jūros klimato, gebėdamos efektyviai maitintis net ir skurdžiais augalais.

„Capricho de Cabra“ yra ryškus, saldus ožkos sūris, gaminamas Ispanijoje

Tačiau svarbiausia, kodėl Mursijos ožkų pienas yra toks vertinamas sūrio gamyboje, yra jo aukšta riebalų ir baltymų koncentracija. Būtent šios savybės suteikia „Capricho de Cabra“ sūriui nepaprastą sodrumą ir kreminę tekstūrą, kuri jį išskiria iš daugelio kitų šviežių ožkos sūrių, dažnai pasižyminčių sausesne tekstūra. Mursijos ožkų pienas taip pat pasižymi švelniu saldumu, kuris puikiai atsiskleidžia galutiniame sūrio skonyje, be būdingo ožkos pieno „prieskonio“, kuris kai kuriems žmonėms gali būti nepatrauklus.

Ši konkreti „Capricho de Cabra“ versija papildomai praturtinta žaliaisiais pipirais, kurie suteikia pikantišką ir gaivų kontrastą saldžiam ir sodriam sūrio skoniui. Šis netikėtas derinys sukuria harmoningą ir įsimintiną skonio patirtį.

„Capricho de Cabra“ puikiai tinka mėgautis vienu, patiekti su šviežia duona ar krekeriais, taip pat naudoti įvairiose salotose ir užkandžiuose. Jo išskirtinis skonis ir šilkinė tekstūra neabejotinai pradžiugins gurmanus.

Pagaminta Ispanijoje.
Grynasis svoris: 145 g.

Galimi ir kiti „Capricho de Cabra“ skonių variantai: smulkios žolelės, rūkyta paprika, rozmarinas. Kiekvienas iš jų siūlo unikalią skonio paletę, atitinkančią įvairius skonio pageidavimus.

https://vynopolis.lt/produktas/capricho-ozkos-pieno-suris-su-zaliaisiais-pipirais-145-g/

preloader